De Studio

In The Box Audio beschikt over een kleine, knusse en geluidsdichte opnamestudio (zogeheten doos-in-doosconstructie) die gehuisvest is in De Kroepoekfabriek te Vlaardingen.

De studio heeft één opnameruimte en één control room. Ondanks dat de ruimte klein is, is er voldoende plek om mooie en kwalitatief goede opnames te maken. Voor de beeldvorming: er is zelfs plaats voor een vijfkoppige band.

OPNEMEN
Bij In the Box Audio kan op twee manieren worden opgenomen:

  1. Live, waarbij alle instrumenten tegelijk (live) in de zelfde ruimte worden opgenomen. De vocalen kunnen eventueel los van instrumenten worden opgenomen.
  2. Controlled, waarbij alle instrumenten worden los van elkaar (één voor één), of deels samen, opgenomen worden. Dit heeft als voordeel dat je geen last hebt van overspraak tussen verschillende microfoons. .

Voor projecten die vragen om een grotere ruimte is het mogelijk om – onder voorbehoud – te verhuizen naar twee andere studio’s ruimtes in De Kroepoekfabriek. Deze (grotere) ruimtes zijn niet volledig geluidsdicht, maar beschikken over akoestische panelen die gebruikt worden om geluid op te vangen.en bijvoorbeeld overspraak te voorkomen.

180*photo
MICROFOONS

Er is een mooi aanbod van microfoons beschikbaar van de bekende merken, waaronder Shure, Røde, Electorvoice, Sennheiser, Se Electronics, Audiotechnica.

12592525_591109541041140_586603834101692170_n

 

MIXEN
Als er geen opnamesessie is word de studio omgebouwd tot mixruimte, waar in alle rust gewerkt kan worden aan een mooie mix van de opnames.

FOTO IBXA Mrt 2016-BTC-00128

 


 

OVER DE KROEPOEKFABRIEK

De Kroepoekfabriek in Vlaardingen is het regionale poppodium voor alle liefhebbers van live muziek. Hier kun je optredens van grote bands en DJ’s van dichtbij meemaken en ontdek je elke week jonge talentvolle bands. Naast concerten en clubavonden worden er in De KF verschillende workshops gegeven, die allemaal draaien om (pop)muziek en talentontwikkeling. Kortom, dé ideale locatie voor ITBA.

De Kroepoekfabriek bevindt zich net buiten het centrum van Vlaardingen, op twee minuten lopen afstand van station Vlaardingen Centrum (met de trein zo’n twaalf minuten vanaf Rotterdam CS). Voor de deur en in de nabije omgeving kun je gratis parkeren en op loopafstand zitten leuke cafés en eetgelenheden om tijdens een avondsessie iets te eten en drinken.

De Kroepoekfabriek is te vinden op het volgende adres:

De Kroepoekfabriek
Koningin Wilhelminahaven Zuidzijde 2a
3134 KG Vlaardingen

Screen Shot 2016-07-09 at 17.06.19